Formel 1 - en sport där Sverige återigen har en förare med, Marcus Ericsson. Foto: Scanpix

Sverige med i formel 1-cirkusen igen

1:12 min

Igår kom beskedet att Marcus Ericsson från Kumla är klar som formel 1-förare. Inte sedan 1991 har vi haft en svensk formel 1-förare då Stefan "Lill-Lövis" Johansson från Växjö var med i formel 1-cirkusen. Beskedet gladde F1-intresserade i Växjö som vi pratade med under onsdgsmorgonen.

Formel 1-experten Magnus Pettersson från Växjö berättar hur stort det var för honom att få besked om att Sverige har en svensk förare tillbaka på startlinjen:

– Det är enormt stort och det är svårt att beskriva hur stort det här är. Det är bara 22 förare som kör i den högsta serien och nu har vi två scandinavier med det här året med Kevin Magnusson från Danmark. Det är enormt roligt att ha med en svensk, säger formel 1-experten Magnus Pettersson från Växjö.

Stefan "Lill Lövis" Johansson från Växjö var senaste svensken som var med i Formel 1-cirkusen. Kan Marcus Ericsson bli lika bra?

– Han har talang och förutsättningar men sedan handlar det mycket om ihärdighet och tur också. Det är på den nivån att det är turen som avgör, säger Magnus Pettersson.

Fråga
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista