1 av 6
Kramkalas efter slutsignalen. Foto: Emma Kvennberg/Sveriges Radio
2 av 6
Segerintervju! Erland Winter intervjuas av Fredrik B Nilsson. Även SVT var på plats denna gång! Foto: Emma Kvennberg/Sveriges Radio
3 av 6
Leia och Samuel klurar! Foto: Emma Kvennberg/Sveriges Radio
4 av 6
Furutåskolan med på skärm. Programledare Fredrik B Nilsson och domare Jenny Berntson Djurvall antecknar. I bakgrunden skymtar Vi i Femman-Kim och producent Marianne Greip. Foto: Emma Kvennberg/Sveriges Radio
5 av 6
Kronoberg skola är igång! Foto: Emma Kvennberg/Sveriges Radio
6 av 6
Även Furutåskolan hejar! Foto: Emma Kvennberg/Sveriges Radio
Vi i Femman

Vi i Femman: Furutåskolan 5A vann mot Kronoberg skola 5A

Furutåskolan 5A vann den fjärde och sista kvartsfinalen av Vi i Femman Kronoberg. De tog hem segern mot Kronoberg skola 5 A med siffrorna 30 - 21. Detta innebär att Furutåskolan går vidare till semifinal - där de möter Lammhults skola.

Här hittar du allt om Vi i Femman!

För Furutåskolan tävlade Ella Welinder och Erland Winter. De mötte Kronoberg skolas lag som bestod av Samuel Löfgren och Leia De Villiers.

– Det känns jättebra, sa Erland Winter i segerintervjun direkt efter slutsignalen.

När förstod ni att ni skulle vinna?

– Jag hajade det när vi ledde och hade suttit i buren. Det kändes jättebra.

Furutåskolan möter nu Lammhults skola i semifinal. Den går av stapeln den 30 januari.

Lammhult skola vann den senaste kvartsfinalen mot Öjaby skola.

Innan dess möttes Centrumskolan 5 A och Högstorps skola 5 A samt Klöxhultsskolan 5 B och Bergundaskolan 5 A. De som tog sig vidare till semifinal blev Högstorps skola och Klöxhultsskolan. All information om tidigare, och kommande, matcher hittar du på Vi i Femmans specialsajt!                  

Förra årets vinnare av Vi i Femman Kronoberg blev femteklassare i Högstorps skola som dock inte tog sig vidare i den nationella tävlingen.

Mer om dagens tävlande:

Leia De Villiers tycker det bästa med skolan är att det finns roliga kompisar. Favoritmaten är lasagne och roligaste ämnet i skolan är slöjd. På fritiden spelar Leia elgitarr.

Samuel Löfgren har svamppasta som favoritmat. Bästa ämnet i skolan är matte - han har räknat matte sedan tre års ålder. Han vill jobba som lärare i framtiden - för att det känns kul att hjälpa.

Ella Welinder tycker det bästa med Furutåskolan är alla kompisar. Bästa ämnet i skolan tycker hon är slöjd - men hon drömmer om att bli pilot. Just nu önskar hon att hon får en hundvalp.

Erland Winter tycker det bästa med Furutåskolan är alla bra vänner. Hennes favoritfärg är orange och bästa filmen är James Bonds ” Iskallt uppdrag”. Erlands drömyrke är polis och bästa resmål skulle vara att få komma till Mars.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".