Trojaspelarna tackar sina supportrar
Troja/Ljungby-Timrå: 7-6 e.str

Troja straffbesegrade Timrå i sanslös målkavalkad

2:06 min

Troja/Ljungby är statistiskt sett hockeyallsvenskans tamaste lag offensivt. Men ack, vad statistik kan ljuga ibland. I en sanslös drabbning mellan Troja och Timrå blev det inte mindre än 13 mål.

Daniel Karlsson var, inte särskilt oväntat, rätt så tröttkörd efter matchen. Troja låg först under med 0-3. Det hämtade man upp till 5-3 under 16 minuter i den andra perioden. Sedan tappade man sin 5-3-ledning till 5-6, men kvitterade till sist och vann på straffar.

– Det är en av dom sjukaste matcherna jag varit med om. Det svänger så mycket åt båda hållen och verkar inte vara något försvarsspel åt något av hållen. Det bara svänger och svänger, säger Daniel Karlsson.

Troja var inför matchen (och är fortfarande, trots målkavalkaden) det lag som gjort minst mål i hockeyallsvenskan.

– Många trodde nog att det skulle bli riktigt tajt och målsnålt, men i dag var en sådan dag där det lossnade för båda lagen att göra mål, säger Daniel Karlsson.

"Jag blev ju lite utbuad.."

Daniel Karlsson stod för en tveksam insats i egen zon i början av period två. Han tappade fästet, Timrå snodde pucken och gjorde 3-0. Men under upphämtningen i period två lyckades Karlsson sätta en puck framåt. Ett mål som betydde 3-2 och som han firade genom att hyscha publiken.

– Jag blev ju lite utbuad där när dom gjorde 3-0-målet, och det kan jag ju förstå. Jag missade pass i egen zon och det har inte hänt på dom tio år jag lirat.

– Då tänkte jag att jag kunde göra så när jag gjorde mål också, så får dom (publiken reds anm.) tillbaka lite, säger Karlsson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista