Alvesta tågstation. Foto: Sten Winqvist/Sveriges Radio
Alvesta

Oro i Alvesta över SJ:s beslut att att stänga stationens resebutik

1:14 min

Den sista mars mars stänger SJ resebutiken på stationen i Alvesta och 17 andra SJ-butiker runt om i landet. Folk köper inte längre biljetter där, motiverar SJ neddragningen bland annat.

Emmy Rosell på Pressbyrån är djupt orad över stängningen. För någonstans måste ju resenärerna kunna vända sig. SJ- butiken behövs, menar hon.

– Jag tycker det är jättetråkigt. Det påverkar oss också. Visst är det bra att vi får fler kunder men det kommer ändå bli jobbigt för oss.

Varför då?

– På Pressbyrån ska det gå fort och smidigt. Det här kommer stoppa upp mycket för oss med alla tågförseningar och sådant.

I resebutiken på stationen vill ingen av de anställda prata i dag utan hänvisar till SJ:s pressavdelning. Men man berättar i alla fall att butiken är viktig för resenärerna - inte bara för biljettförsäljning, utan även för information vid tågförseningar och kaos som inte sällan inträffar med tågen nu för tiden. 

– Jag tycker det är tråkigt om de måste lägga ner, säger Emmy Rosell på Pressbyrån och berättar att hon inte fått någon information om vad som kommer att hända.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista