Kommundirektören Kriistina Kusonen Eriksson. Foto: Karin Ernstsson/Sveriges Radio
Alvesta

Två toppolitiker i Alvesta misstänks ha överskridit sina befogenheter

1:22 min

Två av Alvestas toppolitiker anmäls nu för att ha gjort överenskommelser sinsemellan i strid mot vad de har rätt att göra. Det är Alvestas nya kommundirektör som anmält moderaten Matz Athley och Alvestaalternatviets Lars- Olof Franzén.

Enligt kommundirektören Kriistina Kusonen Eriksson har de bland annat tillsammans bara bestämt och avtalat att elljusspåret i Spåningslanda ska rustas upp för en halv miljon.

– Minns jag rätt så handlar det om att köpa in utrustning för att komplettera och rusta upp elljusspåret och det måste man ha ett investeringsbeslut till.

Så de har gjort det på ett sätt man inte kan göra som politiker?

– Det handlar om att det uppdrag man har som ordförande inte omfattar att reglera de här frågorna utan det ska upp i politisk beredning.

P4 Kronoberg har sökt Matz Atley men inte lyckats nå honom. Och Lars-Olof Franzen säger till oss att han inte gjort något fel och förstår inte kritiken.

Lyssna på hela intervjun med Kriistina Kusonen Eriksson i ljudklippet ovan.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista