ARKIVFOTO: Mats Johnsson (M). Foto: Lena Gustavsson/Sveriges Radio.
Alvesta

Mats Johnsson (M) kritisk till Alvestapolitikernas agerande

"Vet inte om man kan skratta eller gråta"
1:26 min

I går kunde vi berätta att två av Alvestas toppolitiker, moderaten Matz Athley och Alvestaalternativets Lars-Olof Franzén, misstänks ha överskridit sina befogenheter för vad politiker får göra. Det moderata kommunalrådet Mats Johnsson är mycket kritisk mot Athleys och Franzéns agerande.

– Som kommunstyrelsens ordförande så vet jag inte om man kan skratta eller gråta när man tar sådana här beslut som inte behandlats i politisk ordning.

Vad är det för fel de har gjort?

– I nämnden har man inte tagit något beslut gällande de här avtalen. Detta är avtal man skriver mellan två företag, det passar sig inte i en politisk organisation.

Kan det finnas någon korruption eller något sådant  i detta, tror du?

– Det vill jag inte tro.

Enligt kommundirektören i Alvesta, Kriistina Kusonen Eriksson, har de bland annat tillsammans bestämt och avtalat att elljusspåret i Spåningslanda ska rustas upp för en halv miljon.

– Minns jag rätt så handlar det om att köpa in utrustning för att komplettera och rusta upp elljusspåret och det måste man ha ett investeringsbeslut till, sa hon igår.

Så de har gjort det på ett sätt man inte kan göra som politiker?

– Det handlar om att det uppdrag man har som ordförande inte omfattar att reglera de här frågorna utan det ska upp i politisk beredning, sa Kusonen Eriksson.

Hela intervjun med kommunalrådet Mats Johnsson hör du i ljudklippet här intill.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".