Linnéuniversitetet. Foto: Sandra Douglasdotter/Sveriges Radio
Växjö

Stort ökat söktryck av internationella studenter

Fler internationella studenter söker till Linnéuniversitetet till hösten 2014. Ansökningarna till de internationella masterutbildningarna har ökat med 59 procent på Linnéuniversitetet från tredjelandsstudenter eller så kallade freemovers som de kallas. Det går att jämföra med resten av Sveriges lärosäten där ökningen ligger på 20 procent.

Sett till antalet förstahandssökande till program på grundnivå och kurser är Linnéuniversitetet det fjärde mest sökta lärosätet i Sverige.

– Det känns mycket bra att vi nu får bevis på att våra satsningar i att framför allt attrahera studieavgiftsskyldiga studenter har gett resultat. Det visar att Linnéuniversitetet har en profil och ett utbildningsutbud som tilltalar internationella studenter, säger Ingrid Persson, kommunikationschef vid Linnéuniversitetet.

– Den här stora ökningen innebär att vårt urval till de platser som finns för de internationella studenterna blir bättre. Med ökad konkurrens ökar chanserna att de studenter som antas till Linnéuniversitetet också är mer studiemotiverade, säger Ingrid Persson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista