Jerry Andersson, sportchef i Troja. Bilden är tagen vid ett tidigare tillfälle. Foto: Sveriges Radio
SHL

Troja/Ljungbys sportchef kritisk till nytt SHL-förslag

1:33 min

Det senaste förslaget om att utöka svenska hockeyligan med ytterligare två lag redan till hösten, kritiseras nu av Troja/Ljungbys sportchef Jerry Andersson. Trots att Troja kan gynnas av beslutet, menar Andersson att beslutet inte är rättvist, eftersom reglerna då ändras under pågående säsong.

Hur många lag tycker du att det ska vara i SHL?

– Förändringar är positivt men jag menar att beslutet måste fattas på årsmötet senare i år. Och sedan ska beslutet gälla säsongen därefter, säger Jerry Andersson.

Återigen blåser det snålt inom svensk hockey. Anledningen är återigen frågan om hur landets högsta serie, SHL, ska utökas med ytterligare två lag.

Hockeyförbundets ordförande Christer Englund är, enligt ett uttalande i kvällspressen, nu öppen för att förändringen sker redan till hösten, vilket i sin tur ändrar förutsättningarna i kvalseriespelet som startar redan om några månader.

Det gillar inte Jerry Andersson, som menar att reglerna som gäller när säsongen började i höstas, också ska gälla när serien nu ska avgöras.

– Jag vill att vi håller oss till spelreglerna. Fyra lag från Hockeyallsvenskan och två från SHL ska göra upp om två platser, säger Andersson

Det som gör Jerry Anderssons inställning anmärkningsvärd, är att en utökning av SHL - via en snabbförändring av reglerna - skulle kunna gynna Troja/Ljungby.

För om SHL fylls på måste även allsvenskan, där Troja spelar, fyllas på underifrån.

Det i sin tur skulle kunna innebära att ljungbylaget slipper kvalseriespel och istället klarar sig kvar i nästhögsta serien på "lättare sätt".

Men trots det gillar alltså inte Jerry Andersson förslaget.

– Man måste se saken i ett lite större perspektiv. Jag vill att vi klarar oss kvar på sportsliga grunder, avslutar sportchefen i Troja/Ljungby Jerry Andersson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista