Foto: Fredrik Sandberg/Scanpix
Kronoberg

Lyssnarna om nya sajten som avslöjar var personer dömda för brott bor

Att en ny tjänst gör att du kan se var personer som har blivit dömda för något brott bor är en nyhet som just nu diskuteras flitigt på våra sociala medier.

Vi uppdaterar!

Är det inte en rättsprincip att den som dömts och avtjänat sitt straff har sonat brottet. Kanske vore mer befogat med ett register över brottslingar som inte åkt fast.  Men det blir väl lite svårare...

"nödigt förutom när det gäller pedofiler och mördare som är farliga för allmänheten. I övrigt har alla intresserade i det här landet, en möjlighet att hämta ut domar och följa domstolsförhandlingar, eller få information. Ett problem för allmänheten är, att på ett smidigt sätt kunna ta reda på såna dömda personer. Detta p.g.a. att det inte finns EN gemensam databas med domar för hela landet, utan de måste letas upp i de olika länen etc. På det sättet har denna tjänsten, som jag inte hade en aning om, kanske hittat en lucka att fylla igen."

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista