Kronoberg

Ifrågasätter hur barnen prioriteras av landstingspolitikerna

Personal på Barn- och Ungdomskliniken ifrågasätter nu hur högt barnen egentligen prioriteras av landstingspolitikerna - när man inte planerar in barnhabiliteringen i det så kallade "Barnens hus". Nu har man skickat in ett brev med 110 namnunderskrifter till representanter för landstingsfullmäktige i Kronoberg.

I ett brev till represenanter för landstingsfullmäktige i Kronobergs läns landsting beskriver personalen hur ett "Barnens hus" planerades redan 2006 och att barnhabiliteringen, som har kontakt med 600 barn med funktionsnedsättning, skulle få vänta tills det byggdes nytt - men att det nu inte längre är aktuellt.

Enligt skrivelsen menar landstingspolitiker att barnhabiliteringen möjligen ska få flytta till Sigfridsområdet, det på grund av samordningsvinster och vuxenhabiliteringen. Personalen menar att det här måste vara ett missförstånd och kräver en samlad barnsjukvård där barnhabiliteringen planeras in i Barnens hus.

Skrivelsen lämnades in i går med 110 namnunderskrifter.

Rolf Sällryd, ordförande i landstingsfullmäktige, bekräftar för P4 Kronoberg att skrivelsen har kommit in och säger att det låter klokt och att det är något som måste tittas på.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista