1 av 6
Mums filibaba! Vit chockladcreme med bär. Foto: Emma Kvennberg/Sveriges Radio
2 av 6
Jessica Goodwin rullar pinnbrödet. Foto: Emma Kvennberg/Sveriges Radio
3 av 6
Snurra brödet runt en pinne. Foto: Emma Kvennberg/Sveriges Radio
4 av 6
Lägg pinnbrödet på grillen. Foto: Emma Kvennberg/Sveriges Radio
5 av 6
Härliga detaljer. En fröjd fär ögat! Foto: Emma Kvennberg/Sveriges Radio
6 av 6
En grillad marchmallow som den fotande webbredaktören snabbt åt upp. Foto: Emma Kvennberg/Sveriges Radio
Förmiddag i P4

RECEPT: Mumsiga pinnbröd och grillad vit chokladcreme med bär

Är du ute i skidbacken? Varför inte grilla mumsiga pinnbröd och vit chokladcreme med bär? Här hittar du radiokocken Jessica Goodwins recept!

Klicka här för att ta del av vår receptbok!

PINTEREST: Här hittar du fler recept! 

Pinnbröd för grillen med tomat och bacon

10-12 stycken

150 g bacon

4 dl ljummet vatten

25 g jäst

2 msk tomatpuré

1.5 tsk salt

1 msk honung

2 msk olivolja

1 tsk bakpulver

2 msk torkade örter, tex.oregano, rosmarin, basilika

2 dl riven lagrad ost

ca 1 l vetemjöl

Skär bacon i små tärningar och stek dem knapriga i stekpanna. Låt det svalna.

Lös jästen i vattnet och tillsätt övriga ingredienser. Arbeta degen smidig. Lägg degen i en bunke eller en plastpåse. När det är dags att grilla bröden: ta en bit av degen, rulla ut den till en fingertjock längd som snurras på en grillpinne.

Grilla bröden när du har fått fin glöd och njut av brödet när det är nygrillat. Doppa det gärna i en fetaostcreme ,lika delar fetaost och creme fraiche blandas med stavmixer.

Grillad vit chokladcreme med bär

4 portioner

150 g vit choklad

2 msk creme friche

skal från en lime

3-4 dl valfria bär eller frukt, tex. hallon, jordgubbar, ananas med mera

Smält chokladen och rör ner creme fraich. Tillsätt limeskal och fördela cremen i ugnsfasta portionsformar eller lägg en klick på ett folieark.  Lägg på bären du valt eller frukt skuren i mindre bitar. Slå in ugnsformarna i folie eller om du bara använder folie så viker du ett litet paket. Lägg på glöden ett par minuter. Låt det inte stå för länge så att bären blir mosiga, chokladcremen ska bara smälta.

Om desserten bara ska ätas av vuxna kan man smaksätta chokladcremen med lite mörk rom.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".