Dvärghamstern Vanilj på bilden har inget med guldhamstern Börje att göra. Foto: Mari Strålman/Sveriges Radio
Småland

Hamstern Börje får inte bli kommunal handling

2:49 min

Häromdagen kom det ett ovanligt mejl till Kalmar kommun. En kommuninvånare skrev till kommunen med förhoppningen om att bli av med sin guldhamster. Tanken var att hamstern Börje skulle bli allmän handling och till glädje för alla kommuninvånare.

Så här står det i mejlet:

"Hej! Jag har en guldhamster här hemma som heter Börje. Jag har länge försökt bli av med Börje men tyvärr vill ingen ha denna trevliga lilla gnagare.

Tanken slog mig då att om jag lämnar in honom till er så att han diarieförs så kan ju många ha glädje av honom eftersom han blir allmän handling. Som ett statligt sällskapsdjur tillhandahållet av er."

Kommunen har skickat ett snällt svar till mejlaren där man avböjer tanken på att ta över hamstern, bl.a med motiveringen att det är svårt att diarieföra ett djur.

– Vi har haft mycket roligt åt det här, säger kanslisekreterare Solveig Gustafsson-Ny till P4 Kalmar och har svårt att hålla sig för skratt.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista