Robert Rosén i Växjö Lakers. Foto: Jonatan Bergman/Sveriges Radio.
Sportmagasinet

Lakers Robert Rosén: "Någonstans utomlands hade varit kul att testa"

23 min

Sportmagasinet gästas i dag av Växjö Lakers Robert Rosén som bland annat berättar om skillnaden mellan att spela i AIK och Växjö, värsta tekaren att möta och var han ser sig själv spela om fem år.

P4 Kronobergs ishockeyexpert Mike Zanier frågade Robert Rosén var han ser sig själv om fem år.

– Jag har tre år kvar med Växjö och kommer vara 30 när det går ut. Förhoppningsvis spelar jag några år till i Växjö och gör det bra här. Men visst, innan man slutar hade det varit kul att testa någonstans utomlands.

– Sen var det är någonstans det vet jag inte. Men det hade varit kul att testa på innan man lägger av. Men det är förhoppningsvis lite efter om fem år i allafall, säger Robert Rosén.   

För två säsonger sedan fanns det konkret intresse för Rosén från KHL. Men han var inte intresserad.

– Jag sa tidigt att det inte var aktuellt just nu och att vi får se i framtiden. Men det blev aldrig något mer än så. Intresset fanns.

Det fanns även ögon som spanade åt Roséns håll från andra sidan Atlanten, från den nordamerikanska högstaligan, NHL.

– Men det hade jag absolut inte tackat nej till. Det var med en diskussion och att de ville se mer och se om jag kunde fortsätta spela bra, säger han.

Vem är den bästa tekare som finns i SHL?

– Den jag har mest problem mot i allafall är Abott i Luleå. Han passar mig riktigt illa. Han kommer in med bra timing och skickar på pucken bra med kraft och är bra tajmad och läser det bra. Dessutom rightare, jag har lättare för leftare.

Tuffaste back du spelat mot?

– Rent generellt är det backar som alltid ligger nära och är irriterande och delar ut tjuvsmällar. En Rahimi-typ (Daniel Rahimi i Linköping reds anm) som är stor och tuff och alltid ligger nära.

All time favoritspelare?

– När jag växte upp var det ju Peter 'Foppa' Forsberg som var min stora idol. Kollade otroligt många matcher med Colorado när han spelade där. Han var ju väldigt allround. 'Foppa' kunde göra allt. Göra mål, spela fram och spela fysiskt. Måste säga han.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista