Kristdemokraternas logga. Foto: TT
Eftermiddag i P4

KD vacklar inför nomineringsstämman

Rene Jaramillo: "Det handlar inte om personer"
1:19 min

Förra veckan hoppade fyra kandidater av i protest mot att nomineringskommittén har föreslagit Lena Johannesson till landstings- och riksdagslistan för Kronoberg. På lördag är det nomineringsstämma - frågan är om de som hoppat av omprövar sina beslut att göra detta, om stämman plockar bort Lena Johannesson från landstings- och riksdagslistan? Hör intervjuer här!

De som protesterat är René Jaramillo, Eduardo Rossel, Therese Viding-Jaramillo och Lars Melin.

Frågan är om Kristdemokraterna kommer att ha Lena Johannesson kvar som kandidat eller ändra sig.

– Vi har lämnat vårt förslag och det är inget vi kan ändra på, säger Samuel Wombell, sammankallande i Kristdemokraternas nomineringskommitte i Kronoberg.

Vad tycker om det?

– Jag tycker hennes namn bör prövas vid nomineringsstämman, säger Wombell.

På lördag är det nomineringsstämma, men frågan är om de som hoppat av omprövar sina beslut att göra detta, om stämman plockar bort Lena Johannesson från landstings- och riksdagslistan.

– Jag har inte tänkt på det och vill inte spekulera. Det jag har väntat på de senaste dagarna är att man skickar en signal och markering angående det som ligger till grunden för själva frågan. Detta handlar inte om personer utan om vad vi ska markera från partiet, att driva kristdemokratisk politik och respektera de beslut som tas internt i partiet, säger Rene Jaramillo och fortsätter:

– Det är inte okej att sänka en allians eller ett parti.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".