1 av 2
Tomi Kallio Växjö Lakers. Fotograf: Jonas Ljungdahl
2 av 2
P4 Kronobergs hockeyexpert Peter Sundh. Foto: Anna Tigerström/Sveriges Radio.
Ishockey

Kallios 200 mål blev bortdömt – P4 Kronobergs expert: "Helt otroligt"

5:48 min

Tomi Kallio gjorde sitt 200e SHL-mål mot Brynäs. Det trodde i alla fall de flesta i Vida Arena fram till att domarna, efter videogranskning, dömde bort målet på grund av att Brynäs målvakt Johan Holmqvist flyttat målburen ur position. Obegripligt, enligt P4 Kronobergs ishockeyexpert, Peter Sundh.

Det var vid ställningen 5-2 i matchen mellan Växjö och Brynäs som Kallio kom lös på högerkanten.

Han skickade upp pucken högt bakom Brynäs målvakt Johan Holmqvist och på jumbotronen i Vida Arena basunerades det ut att Tomi Kallio nu gjort sitt 200:e mål i SHL.

Vad de flesta missade var att Johan Holmqvist tryckte med sådan kraft mot första stolpen att målburen lämnade sin position medan pucken som skickades från Tomi Kallios klubba fortfarande var i luften.

Domarna bestämde sig för att ringa till kontrollrummet för att målet skulle videogranskas och efter någon minuts tystnad från domarhåll meddelade man till slut att målet inte godkänts eftersom målburen inte var i sin naturliga position.

Obegripligt enligt P4 Kronobergs hockeyexpert, den tidigare målvakten, Peter Sundh.

– Det är helt otroligt. Jag har aldrig varit med om det här. Det här var riktigt konstigt, sa Peter Sundh.

"Hade varit en annan sak om det var tydligt"

– Hade det varit tydligt hade det varit en annan sak. Det är bara att hoppas att det är tillräckligt tydligt när de tittat på repriserna.

– Men den vinkeln vi har här och på det sättet det går till kan jag tycka att det är otroligt konstigt att man ens funderar på att ta bort det.

I matchen mot Färjestad gjorde Tomi Kallio också sitt 200 mål. Men då visade det sig i efterhand att det var Erik Josefsson som styrt in pucken.

Men dagens bortdömda mål, mot Brynäs, har P4 Kronobergs hockeyexpert Peter Sundh svårt att smälta.

– Ska man börja ta bort sådana här mål för att målvakten trycker stolparna vet jag inte riktigt vart vi ska komma, säger Peter Sundh.  

Klicka på ljudklippet högst upp för att lyssna på den märkliga situationen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista