HANDBOLL

Handbollsspelaren Jonas Källman lämnar IFK Skövde

IFK:s klubbchef Bosse Andersson: "Vi är nöjda med uppgörelsen"
3:47 min

Landslagsmeriterade vänstersexan Jonas Källman från Växjö lämnar IFK Skövde för att återvända till spel i en utländsk liga.

Jonas Källman skrev på ett 1-årskontrakt med IFK Skövde i höstas.

Nu kommer beskedet att han lämnar klubben med omedelbar verkan.

Bosse Andersson, klubbchef i IFK Skövde, skriver i ett pressmeddelande att man under en längre tid fått flera förfrågningar från andra klubbar om att få köpa loss Källman.

Jonas Källman ansluter till sin nya klubb redan den här veckan och spelar därför inte med IFK Skövde mot Eskilstuna Guif på torsdag, meddelar klubben.

– Vi är nöjda med uppgörelsen, och vill inte stå i vägen för Jonas ambitioner, säger Bosse Andersson.

På grund av en överenskommelse med Källmans nya klubb vill Andersson inte berätta vilken klubben är och heller inte vilket land det handlar om. IFK Skövde har fått en transfersumma då övergången sker under säsong. Men den exakta summan kan inte nämnas.

– Klubben vill själva gå ut med det. Jag gissar att de offentliggör det under onsdagen. Båda parterna är nöjda, avslutar Andersson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".