Växjö

Brandell (SD) utesluts av partiet efter rasistiska kommentarer

Den före detta ordföranden för Sverigedemokraterna i Kronoberg västra, Anders Brandell från Växjö, utesluts nu av partiet. Det efter att Expressen i samarbete med den så kallade Reserchgruppen avslöjat att han och flera andra sverigesdemokater ska ha uttalat sig rasistiskt på satjen Avpixlat, skriver Smålandsposten.

Under psedonymen "deleted" ska Brandell bland annat ha ifrågasatt antalet offer för nazisternas Förintelse under andra världskriget och menat att folk gillar att överdriva. Och också skrivit om afrikanska flyktingar att "Har du HIV, stanna kvar i afrika och dö..."

Brandell är nu en av sex partimedlemmar som utesluts på grund av rasistiska kommentarer. Enligt vad partiets presstalesman Martin Kinnunen säger till Smålandsposten visar kommentarerna på värderingar som inte är förenliga med engagemang i Sverigedemokraterna.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista