Foto: TT
OS

Sveriges största medaljhopp i Sotji-OS

Radiosporten fortsätter nedräkningen med de största svenska medaljhoppen i Sotji. Vi har nu kommit till plats nio, där herrarnas sprintstafettlag placerar sig. Rösta för hur du tror det går sprintstafettlaget längst ned i artikeln.

Sprintstafett har varit en svensk framgångsgren. Vid OS 2006 blev det dubbla guld för damerna och herrarna. Den gången åkte Thobias Fredriksson och Björn Lind för herrlaget och Lina Andersson och Anna Dahlberg för damlaget. Vid VM för ett år sedan ordnade Marcus Hellner och Emil Jönsson silver.

Frågan är nu vilka två åkare som ingår i herrlaget. Teodor Peterson var den som tog hem SM-guldet för en dryg vecka sedan, men där fanns varken Emil Jönsson eller Marcus Hellner med.

Så här resonerar Rasiosportens skidexpert Dag Malmqvist om sprintstafettlagets medaljchans i Sotji:

”Att tippa hur det ska gå i sprintstafetter är det vanskligaste inom längdåkning. Lagen vet knappt själva vilka åkare som kommer till start. Och inte heller vilka konkurenterna ställer upp med. på herrsidan är det lite lättare för Sverige den här gången eftersom Marcus Hellner knappast tar en sträcka i klassisk stil på sprintstafetten på OS. I nuläget lutar det åt Emil Jönsson och Teodor Peterson som svensk duo och de har givetvis en bra medaljchans om vallning funkar och om dagsformen är den rätta. Ryssland framstår som favoriter till guldet.

Sprintstafett herr

Meriter: VM-silver 2013 (Marcus Hellner och Emil Jönsson)

OS 2010: Missade finalen (Teodor Peterson och Marcus Hellner)

OS 2006: Guld (Björn Lind och Tobias Fredriksson)

OS-program:

19:e februari: 12:40/15:45 damernas och herrarnas lagsprint (klassisk stil)

Främsta hoten: Rysslan, Norge, Kanada.

Fråga
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista