Bo Frank. Bilden är tagen vid ett tidigare tillfälle. Foto: Lena Gustavsson/Sveriges Radio.
Växjö

Bo Frank (M) är besviken över att HCL varslar anställda

1:21 min

Jag är både arg och besviken. Det sa det moderata kommunalrådet i Växjö, Bo Frank, efter beskedet i går eftermiddag att IT-jätten HCL Technologies, som i november tog över Boss Media i Växjö, varslar 124 anställda om uppsägning. Det är de utländska ägarna han är kritisk mot.

– Det är bedrövligt i dubbel bemärkelse. Dels är det bedrövligt att man misskött sitt ledarskap från ägarna under väldigt lång tid. Det andra är att det händer ju i princip aldrig att man inte informerar en kommun innan en sådan här åtgärd vidtas.

Så ni har inte hört något om detta?

– Man har hört rykten om omgrupperingar. Vi vet att personalen har haft det svårt och att de lokala cheferna har haft det motigt under väldigt lång tid.

Men inte att det skulle gå så här?

– Nej, det trodde jag nog inte. Det är synd, man har ju annan verksamhet i Sverige och man borde vara mer mån om sitt varumärke.

Detta har varit ett av Växjös flaggskepp under många år som nu tycks gå i graven, hur ser du på det?

– Det är allvarligt men samtidigt ska vi vara glada över att vi är Sveriges fjärde IT-kluster. Väldigt många IT-relaterade förerag nyanställer och växer kraftigt i Växjö.

Hela intervjun hör du i ljudklippet här intill.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista