Alstermo-Skånela: 30-35

Uppförsbacken än brantare för Alstermo

Det allsvenskan spelet håller på att rinna Alstermo ur händerna och just nu talar det mesta för att det inte blir nåt spel i handbollens näst högsta serie nästa säsong. Gårdagkvällens förlust mot topplaget Skånela gjorde en redan brant uppförsbacke om möjligt ännu brantare och Magnus Jonsson som är ordförande i Alstermos handbollssektion medger att årets säsong varit tuff. 

– Det är lite kämpigt. Vi har inte haft medgång överhuvudtaget i år med spelare och tränare som försvunnit. Men vi försöker fånga det lilla halmstrå som fortfarande finns, säger Magnus Jonsson.

Det har varit en motig säsong för Alstermo så här långt.

Förutom att man ligger sist i tabellen med tre poäng på 15 matcher så är publiksnittet lägre i år än förra året.

Ordförande Magnus Jonsson medger att en degradering lär få konsekvenser för Alstermo. 

– Det blir det ju. Det är ju skillnad att spela i allsvenskan och division 1. Men vi hoppas att detta ska gå. Naturligtvis så påverkas sponsorer och allting, där vi just nu har ett jättestöd, säger Jonsson. 

Men Ali Baloch, som var tillbaka mot Skånela efter nio månader av skadehelvete, vägrar att ge upp.

– Så länge det inte är den 30 mars när vi spelar vår sista match så är förhoppningarna och chanserna alltid lika stora att vi ska hänga kvar. Så än är det ingen fan på väggen. Men det klart att det är en stor uppförsbacke, säger Ali Baloch men tillägger: 

– Det är vad som inspirerar oss också.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".