Tingsryds fans fick se sitt lag ta en blytung seger hemma mot Kallinge-Ronneby. Foto: Jonatan Bergman/Sveriges Radio.
Tingsryd-Krif: 3-2

Tingsryd tog blytung seger

Förra gången Tingsryd mötte Kallinge-Ronneby blev det en klar förlust, 1-4. Andra bullar var det under onsdagskvällen då formstarka Tingsryd vann med 3-2 och därmed tog sin femte raka seger i allettan södra.

Hux flux så har Tingsryd återigen satt sig i ett riktigt hyggligt utgångsläge inför de fyra avslutande matcherna i allettan södra.

Tingsryd gick som bekant som ett ånglok genom grundserien i division 1, men när sedan den första slutspelsfasen drog igång, allettan södra, stod man för en terribel start med bara en seger på seriens fem första matcher.

Sedan dess har Tingsryd minst sagt ryckt upp sig och kvällens seger, 3-2, mot Kallinge-Ronneby var den femte raka i ordningen.

Segern innebär att Tingsryd samlat ihop 17 poäng och för tillfället huserar på plats fyra i tabellen. De fyra lag som lyckas knipa topplaceringarna i serien får efter 14 spelade omgångar chansen att kvala till hockeyallsvenskan.

Oikarinen stod för tre poäng

Efter en förstaperiod som bäst kan beskrivas som allmänt brunkig så tog gästande Kallinge-Ronneby ledningen 8.01 in i den andra perioden genom Linus Bladström.

I numerärt överläge kvitterade sedan Markus Persson för Tingsryd och var sedan ett stolpskott ifrån att gå in till pausvila med ledning i ryggen.

Tilläggas skall att gästande Kallinge-Ronneby också de hade bud på fler än ett mål i den andra perioden.

Men Tingsryds målvakt Gustaf Lindvall stod för en fenomenal räddning i ett i synnerhet bra läge för gästerna mot slutet av perioden.

I den avslutande perioden gav Oscar Holst Tingsryd ledningen innan Jarkko Oikarinen satte spiken i kistan med sitt 3-2-mål. Oikarinen som för övrigt assisterat till de båda tidigare Tingsryds-målen och med sina tre poäng blev poängbäst för hemmalaget i matchen.

Kallinge-Ronneby lyckades i slutskedet av matchen elda upp spänningen lite när man gjorde mål med ungefär en och en halv minut kvar att spela – men Tingsryd stod emot den avslutande anstormningen och knep en ack så viktig seger.

Tuff avslutning

Nu väntar en allt annat än enkel avslutning för Tingsryd. Det är fyra matcher kvar att spela och i nästa match beger man sig till Mariestad för att möta laget med samma namn – laget som för närvarande är nummer tre i tabellen med lika många poäng inspelade som Tingsryd.

Därefter väntar den kanske största utmaningen när man ställs mot HC Vita Hästen på bortais. Trots att serieledande HC Vita Hästen visat sig omutliga när de spelat i andra lags rinkar så har Vita Hästen visat en rätt så skramlig hemmaform hemma i Himmelstalundshallen – något Tingsryd säkerligen siktar på att utnyttja.

Sedan väntar vad man i det här sammanhanget kan kalla för en något enklare match hemma mot Mörrum innan man på bortais möter Vimmerby i vad som kan bli en direkt avgörande match om playoff-placeringarna.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista