Oliver Ekman-Larsson, fotograferad vid ett tidigare tillfälle.. Foto: TT
OS

Oliver-Ekman Larsson redo för OS - med viss oro

1:24 min

Om en dryg vecka inleds OS i Sotji i Ryssland och i det svenska hockeylandslaget finns NHL-proffset, Oliver Ekman-Larsson från Tingsryd. Till P4 Kronoberg säger han att allt fokus nu ligger på OS-hockeyn, även om han känner en viss oro inför vad som kan hända i Sotji.

– Det ska bli fruktansvärt roligt att vara på plats och se hur allt är runt omkring. Sedan har man såklart läst om bombhot och så i tidningarna men det ska inte vara någon fara i OS-byn, jag tror att det vara full säkerhet.

Oliver Ekman Larsson från Tingsryd går från klarhet till klarhet i NHL-hockeyn. Han har fått en allt mer betydande roll i sitt klubblag Phoenix, och det märks inte minst på hur motståndarna behandlar honom.

– De försöker spela lite tuffare än de gjort tidigare. Så fort de får chansen så ska de tackla.

Och vid två tillfällen gick motståndarna så hårt åt Ekman-Larsson att han blev skadad. Många hockeysupportrar här hemma i Sverige höll andan när nyheterna om en hjärnskakning kablades ut, men så här några dagar innan avfärden till OS kommer Oliver med lugnande besked.

– Det var väl egentligen inte så farligt som de sa men de ville vara säkra på att det inte skulle bli något allvarligare. Jag fick vila tre matcher av säkerhetsskäl. Jag hade aldrig någon riktig huvudvärk eller mådde dåligt, det är bra med mig.

En längre intervju med Oliver hör du i Eftermiddag i P4.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista