1 av 2
Biskop Jan-Olof Johansson förrättade den högtidliga invigningen med bandklippning, fanfar och många tal. Foto: Roger Bergvik/Sveriges Radio
2 av 2
Det var många människor på plats när Diakonicentrum i Växjö invigdes. Foto: Roger Bergvik/Sveriges Radio
Växjö

Diakonicentrum invigt i Växjö

1:36 min

Flera verksamheter med syfte att hjälpa utsatta människor samlas nu i ett diakonicentrum inrymt i Skogslyckans församlingshem i Växjö. Det var fullt med människor på plats i lokalerna igår när biskopen Jan-Olof Johansson förrättade den högtidliga invigningen med bandklippning, fanfar och många tal.

Församlingshemmet har byggts om för drygt fem miljoner för att lokalerna ska passa de nya verksamheterna. Ett nytt kök har det också blivit.

Bland andra organisationen RIA  flyttar in i det nya centrat. Hanna Näverbrant på RIA tycker att flytten är viktig.

– Den betyder mycket och det viktiga är att personalen flyttar med och därmed att också de som har förtroende för oss kommer med till den här verksamheten och att verksamheten kan fortsätta.

Sara Marklund har varit diakon sedan 1999 och hon tycker det är roligt att kyrkan satsar på diakonin.

– När det mesta är samlat på ett ställe så blir det kanske lättare att hitta oss, att vi blir mer kända så att man vet att det är hit man kan gå om man behöver hjälp och stöd.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista