Jerry Andersson, sportchef i Troja. Foto: Sveriges Radio
Ljungby

OS skapar problem för Troja - behöver nya spelare

Troja: "Det är helt klart kännbart för oss"
1:23 min

Om en vecka drar Olympiska vinterspelen i Sotji igång. För ishockeylaget Troja/Ljungby innebär det ytterligare trubbel eftersom dom slovenska landsmännen Tomas Razingar och Ziga Pavlin ska representera sitt land i ishocketurneringen.

Hemma i Ljungby kommer samtidigt Troja, redan präglade av skador och bortfall, gå in i slutskedet av Hockeyallsvenskan.

Trojas sportchef Jerry Andersson arbetar för fullt i jakten efter ersättare.

– Det är klart att det är kännbart för oss. Vi hoppas kunna ersätta Tomas Razingar med en annan spelare och det klan bli klart nästa vecka.

– Däremot blir det svårt att ersätta Ziga Pavlin med samma kompetens som han har, säger Jerry Andersson.

Det ser ut att bli tätt matchande av spelarna för Troja Ljungby när Olympiska Spelen avgörs. Med flertalet spelare otillgängliga för spel den närmaste tiden och dessutom då bortfall i Razingar och Pavlin till OS behöver nya spelare anlända till truppen.

Tidigare under säsongen har Troja lånat Malte Strömwall och Mikael Johansson från Växjö, men just nu kan Jerry Andersson inte avgöra om lån från Växjö kan bli aktuellt.

Henrik Evertsson är sportchef i Växjö, ett lag som också tampas med en del skador.

– Är det så att vi har en fullt frisk trupp så kan det bli aktuellt att låna ut spelare till Troja. Men det är också viktigt att vi tränar bra när vi ska träna bra, säger Henrik Evertsson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".