Alvesta

Kvinna inför rätta för mordförsök

I dag hålls rättegången mot den 42-åriga kvinna från en mindre ort i Alvesta kommun som misstänks ha försökt mörda sin man genom att hugga honom med en kniv. Kvinnan nekar till brott och mannen ville under rättegången tona ner händelsen.

Det var i november som ambulans larmades till parets villa på en mindre ort i Alvesta kommun. Där låg mannen blödande och svårt knivskuren. Han fördes till lasarettet och opererades sedan för livshotande skador. Samtidigt greps hans 42-åriga fru som misstänkt för mordförsök och hon har suttit häktad sedan dess.

Under rättegången i dag berättade mannen att parets förhållande har varit dåligt under en längre tid. Det går upp och ner sa han, men ofta är det bråk och skrik där hemma. Han sa att frun kan bli rasande och även ge sig på honom fysiskt.

Den aktuella dagen var det bråk igen. Mannen tog då tag om fruns handleder och höll fast henne. Hon skrek att han skulle släppa taget och det gjorde han.

Enligt åklagaren sprang då frun in i köket och hämtade en kniv och sprang sedan tillbaka ut i hallen där mannen stod kvar och högg honom rakt in i hjärtat.

Kvinnan däremot säger att hon hämtade kniven för att värja sig och för att kunna ta sig ut. Och att hon inte förstod vad som hade hänt förrän mannen skrek "vad gör du". Kvinnan säger att hon knivskar mannen av misstag.

Men enligt utlåtanden från experter som redovisades under rättegången var det ett kraftigt knivhugg som först skar igenom ett revben och sedan gick in en bit in i hjärtat. Och när polisen kom dit var kniven tvättad.

Både mannen och frun grät under rättegången och mannen ville tydligt tona ner det som hänt. Han sa att det kanske till och med var han som sprang in i kniven.

Rättegången pågår hela dagen och nu i eftermiddag är det bland annat förhör med frun.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista