De klassiska OS-ringarna. Foto: Jessica Gow/TT
OS

Är OS en rättighet?

Inga OS-kansler på Uppvidinges äldreboenden
1:43 min

I Uppvidinge finns inga OS-kansler på äldreboendena medan Hovslund i Växjö har en OS-kanal. Är det en rättighet för gamla och funktionsnedsatta att få kolla OS? Hur ser det ut hos dig? Hör av dig! Kommentera här eller på våra sociala medier.

"Tycker det är dåligt, jobbar själv på ett äldreboende i Tingsryds kommun och vi har bara gratis-kanalerna." - Emelie på Facebook

Du kan också ringa insändartelefonen på 0470-10 400 eller mejla eftermiddag.kronoberg@sverigesradio.se

Växjöbostäder och Vidingehem har kabel-TV i alla vårdbostäder i Växjö kommun!
Med vänlig hälsning, Catharina Winberg, ordförande omsorgsnämnden

Richard Johansson på Google Plus :
"OS borde vara en rättighet för alla och borde därmed inte sändas på betalkanaler. Jag säger inte detta ofta, men just i detta fallet är det väldigt berättigat: det var bättre förr!"

Emelie Wetterberg på Facebook:
Tycker det är dåligt, jobbar själv på ett äldreboende i Tingsryds kommun och vi har bara gratis-kanalerna  Och OS kunde vara kul för dem att se och sen kunna prata om.

Linda Svensson:
Det finns barnfamiljer, dagbarnvårdare och dagis som inte har Disney Channel, låt de äldre samla ihop till kanalerna som sänder OS. Sen kan man ifrågasätta om det är politikerna eller TV-bolagen som skall styra vårt tv tittande. Varför skall betalkannalerna kunna köpa upp så allmännt intressanta arragemang, är det bara pengarna som skall styra i vårt samhälle?

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".