Växjös tränare Dennis Mårtensson och spelaren Kristoffer Widlundh med sina priser från Sportmagasinets prestigefyllda frågesport. Båda verkar ju lika glada över sina placeringar, men vem vann egentligen? Foto: Jonatan Bergman/Sveriges Radio.
Sportmagasinet

Sportmagasinet med frågesport, listor och snack om hägrande slutspel

24 min

I Sportmagasinet den här gången träffar vi Växjös Kristoffer Widlundh och tränaren Dennis Mårtensson. Programmet ställs på sin spets när en rafflande frågesport äger rum och sätter de båda gästernas innebandykunskaper på sin spets.

Växjö har haft ledigt i över en vecka. Nu på söndag väntar en drabbning mot Storvreta hemma i Fortnox Arena. En vinst i den matchen skulle bli Växjös fjärde raka.

– För de som följt oss under säsongen har sett att vi gjort förbannat bra prestationer match efter match. Men det som är annorlunda nu när vi tagit tre raka vinsterna så kan man väl säga att det som är annorlunda är att fler spelare har fattat hur man ska vinna matcher, förklarar Växjös tränare Dennis Mårtensson.

Och Kristoffer Widlundh i Växjö tror att det är stora chanser att sviten fortsätter trots att storlaget Storvreta står för motståndet i nästa match.

– Jag ger oss goda chanser. Vi har alltid bra chanser till att vinna en match. Sedan om det är Storvreta, Mullsjö eller Jönköping spelar ingen roll. Vi kör vårat race och fortsätter att bygga på det vi byggt upp, säger Widlundh.

"Bär det hela vägen till ett slutspel? Det vet jag inte.."

Med sex matcher kvar att spela av säsongen ligger Växjö någonstans i gränsmarkerna mellan botten och slutspelsstrecket.

Växjö placerar sig på plats elva, med endast tre poäng ner till plats 13 där Dalen huserar. Åt andra hållet, uppåt i tabellen, är det fem poäng upp till åttonde- och sjundeplacerade Linköping och Mullsjö.

– Vi blickar ju alltid uppåt. Vi tränar för att vinna. Vi har förutsättningarna och talangen och kvalitén i laget för att vinna mot alla motståndare som är kvar. Bär det hela vägen till ett slutspel? Det vet jag inte. Det får vi summera efter 60 minuter i Sundsvall, säger Dennis Mårtensson och fortsätter.

– Men definitivt blickar vi uppåt och förlitar oss på den kompetensen vi har i laget.

Kristoffer Widlundh fyller i.

– Om det blir slutspel eller inte är inget vi fokuserar på just nu. Vi tittar alltid framåt, det finns ingen anledning att titta nedåt. Vi siktar på att fortsätta att utvecklas, det är vad det handlar om för att i längden bli ett bättre lag.

Lyssna på hela Sportmagasinet för att höra P4 Kronobergs innebandyexpert Helena Lindgren lista Växjös viktigaste spelare, Widlundh vs. Mårtensson i frågesport och mycket mer!

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista