Per Bengtsson affärsområdeschef på Wexnet.

Problemen med Wexnets fibernät fortsätter - tusentals drabbade

1:32 min

Problemen med Wexnets fibernät fortsätter. Tusentals kunder i länet har senaste tiden drabbats av avbrott och inte kunna använda internet. Och det är nu kineser som ska fixa problem.

– Det har varit jättetråkigt att det har blivit problem för kunderna. Det har varit mjukvaruproblem hos en leverantör, ett kinesiskt bolag, som varit orsaken, säger Per Bengtsson affärsområdeschef på Wexnet.

Tusentals kunder har drabbats av störningarna i Wexnets nät, igår var det som mest 5 000 som inte kunde surfa, och kanske heller inte ringa eller titta på tv.

Flera kunder har ringt P4 Kronoberg, de säger att de betalat 10 000-tals kronor för att få fiber indraget och att anledningen till det just var att det skulle vara så säkert.

Anledningen till avbrottet är alltså ett problem med programvaran, de som äger mjukvaran sitter i Kina och de ska nu arbeta med det här.

När det här kan vara löst vet inte Per Bengtsson på Wexnet. Och inte heller om kunder kan få kompensation för att deras nät periodvis inte fungerat.

– Det kan jag inte svara på i det här läget utan det är ytterst styrelsen som är ansvarig i den frågan, säger han.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista