Sven Sunesson (C). Foto: Lena Gustavsson/Sveriges Radio
Kronoberg

Sven Sunesson (C): "Danske ministern ute på hel fel väg"

1:08 min

Att ta död på alla älgar för att Öresundstågen ska kunna gå utan att försenas av viltolyckor i Sverige är inte tänkbart. Det säger ordföranden i Regionförbundets trafiknämnd, centerpartisten Sven Sunesson i en kommentar till gårdagens utspel av den danske transportministern Magnus Heunicke.

Enligt Sven Sunesson är den danske ministern ute på hel fel väg. Istället gäller det att utöka trafiken för att se nya möjligheter, säger han till P4 Kronoberg.

– Man kan ju inte ta död på alla älgar i landet för att tågen ska kunna köra fram. Det här är den verklighet vi lever i.

Ingen från den danska regeringen har kontaktat Länstrafiken Kronoberg och framfört krav om att ställa in Öresundstågen i Sverige.

– Det här låter ju som man söker efter någonting som man kan anklaga den svenska sidan för att vilja göra någonting, säger Sven Sunesson (C).

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista