1 av 2
Alstermo fick en efterlängtad vinst
2 av 2
Med bra anfall, bra försvar kom till slut segern.
Handboll

Efterlängtad seger för Alstermo IF

3:12 min

Ett hårt kämpande och stundtals välspelande Alstermo IF fick äntligen vinna på hemmaplan inför en entusiastisk publik. Vinstsiffrorna skrevs till 28-23 (15-11).

Handbollssöndag i Alstermo då HK Aranäs från Kungsbacka kom på besök.

Alstermo kom ut i ett rasande tempo och fick snabb utdelning men fick sedan också ganska omedelbart en övertänd Nemaja Cvertinovic utvisad och förpassad till läktaren. HK Aranäs kunde därefter ta över spelet och ganska enkelt gå upp till en ledning med 1-4. Alstermo jobbade sig dock in i matchen och efter halva första halvlek hade man vänt på matchen, gått ikapp och förbi till 8-6 efter bra försvarsspel och bra målvaktsspel av Josip Cavar. Alstermo kunde, resten av halvleken, bibehålla det positiva spelet och fick gå till halvtidsvila med ledningen 15-11.

Andra halvlek såg ett HK Aranäs som ville tillbaka och som kämpade hårt för att få till en vändning. Men närmare än 22-24 kom man aldrig utan Alstermo kunde hålla undan och till slut få till en efterlängtad vinst på  hemmaplan med siffrorna 28-23.

Vinsten firades duktigt av spelarna efter matchen och de 248st på läktaren stannade kvar en stund för att hylla sitt lag och dess vinst.

Tränare Tomas Lundberg efter matchen:

--Det är aldrig över förrän det är över, så att säga. Så vi måste jobba på. Det här var ju ändå ett stort steg framåt!

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista