Innebandy

Storvreta numret större än Växjö

1:45 min

Växjö lyckades inte vara på tårna från start i matchen mot serieledarna Storvreta. Lägg där till att gästerna växlade upp i den tredje perioden. Därför förlorade unga Växjö mot långt mer rutinerade Storvreta med 6-9. 

Alla var inför matchen mot serieledarna Storvreta eniga om vikten av att vara med från start. Växjö lyckades inte med detta trots att de var påhejade av dryga 1200 personer på läktaren. En fantastisk publiksiffra med tanke på konkurrensen med OS. Rutinerade Mika Kohonen svarade för två mål i den inledande perioden,varav en på straff. En period som slutade 1-3 till gästerna från Uppsala.

Trots en av Växjö bättre inledning på period två kändes det som om gästerna hela tiden hade en växel extra att ta till vid behov. Något Storvreta också utnyttjade. Gästerna vann även den andra perioden och inför tredje perioden gick det att läsa 2-5 på resultattavlan.

Ett hopp tändes dock i tredje perioden då Växjö formligen flög fram och inom loppet av tre minuter hade krympt gästernas ledning till 4-5 efter mål av Christopher Holmér och Jesper Sankell. Glädjen blev dock kortvarig, för sedan presenterade sig en viss Fredrik Holtz. Han såg ensam till att stänga matchen med sina fyra mål i period tre, varav en på straff.

Det stod efter matchen klart att Storvreta än så länge är en storlek för stor för nykomlingen Växjö. Gästerna vann rättvist med slutsifforna 6-9. Växjös målskyttar blev: Kristoffer Widlund 2, Markus Jonsson, Christopher Holmér, Jesper Sankell och nytillskottet Christoffer Nilsson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista