Växjö Lakers VD Anders Öman. Bilden är tagen vid ett tidigare tillfälle. Foto: Lena Gustavsson/Sveriges Radio.
Växjö Lakers

Slutspel skulle innebära ekonomiskt kalas för Växjö

0:47 min

Växjö är på god väg att nå sitt första slutspel någonsin i SHL. Med sex omgångar kvar att spela av grundserien ligger laget på en betryggande tredjeplats med tio poäng ner till sjundeplatsen under slutspelsstrecket. Rent ekonomiskt skulle ett slutspel betyda rejält klirr i kassan för Växjö.

Växjös VD Anders Öman är noggrann med att poängtera att man inte på något vis är klara för slutspel än, men medger att ett slutspel, som dessutom inte finns budgeterat i årets budget, skulle betyda kolossalt mycket ekonomiskt för klubben.

– Det klart att det skulle vara positivt. Det skulle skapa en fantastiskt bas för framtiden.

Han medger att bara en slutspelsrunda skulle innebära stora pengar.

– Ja, i min värld är det så. I vår värld är det så. Varje match betyder väldigt, väldigt mycket och man ser på klubbarna som varit i slutspel år efter år vilka resurser det ger och hur starka de blir.

Och det finns fler mål än att spela slutspel i SHL för Anders Öman och hans Växjö Lakers.

– Vi har ju Champions Hockey League. Där vill vi också vara med. Vi har många utmaningar. Och vi har ungdomsverksamheten som vi behöver stoppa pengar i.

– Så kommer vi till slutspel så betyder det fantastiskt mycket, avslutar Anders Öman.  

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista