Foto: Rikard Persson/Sveriges Radio
Tingsryd

"Tingsrydsalternativet" ett alternativ i valet 2014

"Vi siktar på kommunfullmäktige"
1:07 min

Inför valet i höst finns nu ytterligare ett parti att rösta på i Tingsryds kommun. För ett år sedan bildade Björn Hvornum partiet "Tingsrydsalternativet", och nu finns också partiet registrerat hos Valmyndigheten.

– Våra viktigaste frågor är att man ska sluta centralisera och att man för en politik där besluten följer ideologin, säger Björn Hvornum.

Hvornum har jagat 50 namnunderskrifter vilket krävs för att få partibeteckningen registrerad hos Valmyndigheten. Det har han nu lyckats med och sedan två veckor tillbaka finns de representerade på Valmyndighetens hemsida.

– Vi siktar på kommunfullmäktige. Möjligheterna att få en eller flera platser ser goda ut, fortsätter Hvornum.

Björn Hvornum tillhörde tidigare Centern men var missnöjd med beslutsfattandet i Tingsryd och startade därför det nya partiet för lite drygt ett år sedan.

– Det nya partiets politik påminner inte om Centerns, så kan jag väl säga. Jag vill inte kategorisera det som "höger" eller "vänster", och inte heller som ett en-fråge-parti, avslutar Björn Hvornum.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".