Trafikverket Foto: Holger.Ellgaard/CC BY
Växjö

Trafikverket tillbakavisar kritik om väg genom Fyllerydskogen

Trafiverket: Ingen har förts bakom ljuset
1:13 min

Trafikverket tar inte åt sig av kritiken från orienteringsklubben Växjö OK när det gäller planerna att dra om riksväg 25, delvis genom naturreservatet Fyllerydskogen.
– Vi har inte undanhållit någon information, säger Trafikverket.

– Jag förstår den inte, säger Bo Svensson, samhällsplanerare på Trafikverket. Det finns fortfarande inga skisser som vi kan visa på hur det ska lösas.

Sträckningen genom naturreservatet är oundviklig vid en omdragning enligt Trafikverket, som menar att man inte har undanhållit någon information då arbetet än så länge ligger i startgroparna.

Än så länge ligger planerna för omdragningen av riksväg 25 på idéstadiet.

Men att en omdragning för att kringgå Fagrabäcksrondellen måste ske, delvis genom Fyllerydskogen, är alla medvetna om menar Bo Svensson.

– Alla inser, både från kommunen och trafikverkets sida, att ska det bli en ombyggnad så kommer det bli någon form av intrång i reservatet. Men alla som är med i det här är besjälade av att göra det så lindrigt som möjligt.

Nu börjar arbetet med att ta fram skisser och förslag och diskutera lösningar med omgivningen, orienteringsklubben och närboende för att sedan kunna forma ett eller flera förslag.

– Vi har inte hållit någon undan, utan det är nu arbetet börja.

Men du förstår inte kritiken som kommer från Orienteringsklubben?

– Jag förstår att det finns en oro kring frågan och det kan ta sig uttryck på olika sätt. Det här är väl ett sätt, säger Bo Svensson.

Målet är att arbetet med omdragningen av sträckan ska starta 2018.

När berörda kan ta del av förslagen är ännu oklart.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".