1 av 2
Josefin Kejder, platschef på Medleys anläggning Växjö simhall. Foto: Roger Bergvik/ Sveriges Radio
2 av 2
Växjö simhall. Foto: Roger Bergvik/ Sveriges Radio

Fotoförbud i omklädningsrum kan bli verklighet

Medleys platschef ser inget problem
1:22 min

Att fotografera andra eller sig själv, en så kallade selfie, i omklädningsrum på olika träningsanläggningar kan vara kränkande för den som ofrivilligt hamnar i bakgrunden på bilden. Och nu har fotoförbud i omklädningsrum införts på en träningsanläggning i Stockholm.

Vi frågade några av de besökarna  i Växjö simhall om vad de tycker om fotografering  i omklädningsrum:

– Jag tycker det är givet att man inte ska fotografera i omklädningsrummen, så ett förbud, ja, det är kanske lika bra, säger en ung man.

– Jag tycker inte att det är så ofta man fotar i omklädningsrummen, men det händer ju ibland, säger en ung kvinna.

Inne i simhallen träffar vi Josefin Kejder som är platschef och hon ser inte fotografering i omklädningsrum som något problem i någon av Medleys många anläggningar.

– Skulle det bli det får vi väl ta upp frågan, då kan jag tänka mig att det eventuellt blir ett centralt beslut om fotoförbud, men än så länge är vi inte där.

Däremot har man vissa rekommendationer när det gäller fotografering för barnfamiljer.

– Man vill ju ofta fota sina egna barn och då säger vi till att man ska se upp så inte några andra kommer med på bilden. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".