SHL

Lassila avstängd i fyra matcher

Teemu Lassila får fyra matchers avstängning efter att ha slagit Luleås Per Ledin med sin målvaktshandske. Det tog Svenska ishockeyförbundets disciplinnämnd beslut om under fredagen. En av matcherna omvandlas till böter.

Slutskedet i matchen mellan Luleå och Växjö blev rörig. Per Ledin åkte enligt vissa, ramlade enligt andra, in i Teemu Lassila som svarade med att slå Per Ledin i ansiktet med sin målvaktshandske.

Disciplinnämnden motiverar sitt beslut med att man finner det besvärande att Lassila slagit till en motståndare med sin målvaktshandske, vilket innebär större risk för skador.

Tidigare Växjö-målvakten Fredrik Norrena stod för en liknande gärning för några år sedan när han spelade för Linköping och slog en Frölundaspelare i ansiktet med sin målvaktshandske. Även Norrena fick vid det tillfället 4 matchers avstängning.  

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista