Skidskyttet i Sotji ställs in igen på grund av tät dimma. Foto: TT
OS

Dimman ställer in skidskyttetävlingen igen

2:00 min

Tät dimma i Sotji gör att skidskytteherrarnas masstart i OS skjuts upp på nytt.

– Dimman som drog in i går ligger kvar, förhoppningsvis kan det lätta efter lunch, säger SOK:s meteorolog Tomas Mårtensson till Radiosporten.

Loppet, som skulle ha avgjorts i går klockan 16.00 ställdes in och fick en ny tid till klockan 7.00 i morse svensk tid. Men tidigt på morgonen i Sotji stod det klart att loppet fick ställas in igen. Senaste rapporterna är att starten ska gå klockan 12.30.

– I kombination med att solen lyser och att det blåser kan det nog spricka upp tillräckligt för att det ska bli bra sikt för att skjuta, det räcker ju att man ser 50 meter eller mer. Vi har förhoppningar om tävlingar i eftermiddag, säger Mårtensson.

Björn Ferry och Fredrik Lindström är de två svenskar som ska tävla i masstarten. Radiosportens reporter på plats, Bengt Skött, meddelar att båda svenskarna kom till arenaområdet tidigt i morse.

– Men de fick snabbt besked och fick vända hem igen, säger Skött.

När tävlingen kommer igång är norrmannen Ole Einar Björndalen ute efter att bli historisk genom att åka in sin 13:e OS-medalj.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista