1 av 2
Kevin Spacey - huvudrollsinnehavare i House of Cards som i helgen sändes på en av nättjänsterna. Foto: Paul Morigi/TT
2 av 2
Good bye, "tjock-TV"... Många har slängt sina tv-apparater men alla köper inte platta versioner utan kikar via läsplattor och annat istället. Foto: TT
P4 Morgon

Hur tittar du på TV?

15 min

Numera kan man ju bestämma själv via nättjänster som Netflix, HBO och Viaplay när och hur man ska titta på TV. Vad händer då med det "traditionella" tittandet framför burken? Och gör den här utvecklingen med mer selektivt tittande oss smartare - eller mer inskränkta?

Detta diskuteras flitigt av lyssnarna - läs mer här och delta, du också!

Dino Viscovi, medieforskare vid Linnéuniversitetet, siar om utvecklingen i P4 Morgon - ett samtal som ledde in på allt från nyhetsjournalistik, framtidens medier och små barns sätt att lära sig läsa. Klicka på ljudklippet för att lyssna på hela intervjun!

På våra sociala medier diskuterades detta under morgonen. På Facebook berättade bland andra Christina att hon fortsätter se på TV på det "gamla sättet" - om än i mindre utsträckning. Underhållningsprogram på helgerna till exempel, då funkar det.

Johan och Anna-Maria på Google Plus menade att de skippat den typen av TV-tittande helt, bland annat på grund av reklamen. Även Magnus försöker undvika "vanligt" TV-tittande eftersom han utvecklat en allergi mot just reklamen.

Läs fler röster här och delta i diskussionen, du också!

Fråga
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista