Linus Jämtdal gjorde comeback i matchen mot AIK. Arkivfoto: Anna Tigerström/Sveriges Radio
Innebandy

Vipers anfallsspel håller slutspelsklass

2:14 min

Växjö IBK visade upp ett riktigt fint anfallspel och kampvilja när laget vann svår match mot topplaget AIK med 9-6 inför 1226 åskådare i Fortknox arena. Och nu kan laget på allvar börja blicka uppåt i tabellen.

Gästerna AIK inledde matchen på absolut bästa sätt och hade inom loppet av 52 sekunder tagit ledningen med 2-0 efter mål av duktige Kim Nilsson och Simon Jirebeck. Detta skulle dock bli de snabba replikernas match. Blott 18 sekunder senare reducerade nämligen Växjös Valdemar Ahlrot till 1-2. Och innan första perioden var slut lyckades Eric Roos utjämna till 2-2.

De snabba replikerna blev dock än mer påtagligt i den andra perioden då Växjös Christoffer Nilsson gav Växjö ledningen för första gången i matchen med 3-2, en ledning som knappt hann firas förrän AIK kvitterade till 3-3. Detta kom sedan att fortsätta i mittenperioden. 4-3 blev 4-4, 5-4 blev 5-5.

I den tredje perioden var det åter AIK:s tur att gå upp i ledning med 5-6. Och visst blev det åter en snabb replik då Rickard Hessmer gjorde 6-6. Men hemmalaget nöjde sig inte med det utan inom en minut gjorde laget sedan också 7-6 och 8-6 genom Christopher Holmér och Filip Kjellsson.

Växjö visade i matchen upp ett anfallsspel som var en fröjd att se, med snabba omställningar, fina passningar och väl avvägda direktskott. Det är definitivt så att Växjös anfallsspel har slutspelsklass. Sista målet gjordes av tremålsskytten Rickard Hessmer och innebar 9-6.

Möjligheten till slutspel finns för Växjö även om de är små. För att nå dit krävs dock att defensiven höjs några nivåer.

Mikael Wahlberg
sporten.kronoberg@sverigesradio.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista