Tingsryd

Väckelsång vinnare när Tingsryds befolkning ökar

1:03 min

Att Tingsryd lyckats bryta trenden och 2013 fick fler invånare istället för färre är ingen slump. Det säger det moderata kommunalrådet Patrick Ståhlgren som menar att det här är resultatet av hårt arbete.

– Jag skulle vilja se det som en effekt av att vi 2010 började ett mycket målmedvetet arbete med kommunens attraktivitet och att man skulle förknippa Tingsryd med positiva sammanhang och attraktiva boenden. Jag tror det är det vi ser resultatet av, säger Ståhlgren.

Ja, efter att fått se röda siffror i många många år så var det glada miner på kommunledningskontoret igår när SCB presenterade sin nya statistik. 15 fler blev man i kommunen förra året, inte mycket, men det viktiga är att trenden är bruten, menar Ståhlgren. Bakom siffrorna finns de som flyttat till Tingsryd från andra länder, bland annat är det satsningen på Holland som gett resultat, runt 100 nya invånare har det projektet gett totalt.

Men många valde också att flytta till Tingsryd från andra delar av Sverige. Till exempel från Växjö, och då blir Väckelsång en vinnare.

– Du har goda kommuniaktioner som gör att du på 20 minuter kan vara inne på ditt arbete i Växjö, säger Ståhlgren.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista