Ljungby

Trojatränares dator stulen

Tränaren för hockeylaget Troja-Ljungby Paul Thompsons dator har blivit stulen. I morse upptäcktes det att ett fönster till kansliet var krossat och att datorn var borta. På datorn finns all information om seriens andra lag och ljungbylagets egen taktik lagrat.

Stölden upptäcktes vid åtta-tiden på torsdagsmorgonen och enligt sportchefen Jerry Andersson är det bland annat två bärbara datorer, en surfplatta och en videokamera som stulits från kansliet. Och en av datorerna som är borta är alltså den som används för A-lagets matcher.

– Det är jävligt retligt och arbetssamt för oss i och med att vi använder den inför matcher med analyser och annat, säger Jerry Andersson.

Det är information om lag och spel för den pågående säsongen som nu har försvunnit. Information från tidigare säsonger har sparats på annat sätt. Och enligt Jerry Andersson finns det inte någon känslig information på datorn.

– Skulle någon motståndare få den i händerna är det inte hela världen och någon annan har ingen nytta av den. Men den är guld värd för oss.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".