Gunnar Nordmark söker folkpartister i Markaryd. Foto: Fredrik Persson/Scanpix.
Markaryd

Folkpartiet söker folk för att göra värnplikten i partiet

1:44 min

Folkpartiet letar nu folk till sitt parti i Markaryd, annars riskerar partiet bli utan lista inför valet. Det är många som gjort sin värnplikt för demokratin och nu söker vi nya, säger Gunnar Nordmark (FP).

– Vi har ju ett gemensamt ansvar för vårt samhälle. Vi tycker att de medborgare som är engagerade i samhällsutveckling bör vara med och sitta med i politiskt bestämmande församlingar, säger Gunnar Nordmark ordförande för Folkpartiets länsförbund i Kronobergs län.

Folkpartiet vill ha folk till Markaryd, annars riskerar man bli utan lista inför valet. Gunnar Nordmark tycker att det är som att göra värnplikten för demokratin.

Men om det inte finns ett engagemang i grunden för folkpartiet ska man verkligen ha partiet i Markaryd då?

– Jag tror att det finns ett engagemang i grunden för socialliberala idéer.

Men hade man inte då sökt sig självmant till folkpartiet?

– Det är så och det är ingen hemlighet att de politiska partierna har tappat ett mycket stort antal medlemmar under de senaste decennierna.

När P4 Kronoberg pratar med folk på stan om att folkpartiet går ut och söker folk till partiet i Markaryd uttrycker man det som desperat. Men det avfärdar Gunnar Nordmark.

– Nej det är inte desperat utan det här är ett nytt sätt att försöka nå nya människor att engagera sig i partipolitik.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista