I helgen ligger inga handskar på hyllan. Foto: Scanpix
Växjö

I helgen smäller det - i BK Värend Box Open

1:16 min

I helgen pågår Sveriges största boxningstävling i Växjö. Nästan 300 boxare gör upp om medaljerna i BK Värend Box Open. Hemmahoppen ställs till landslagsboxarna Sofia Nilsson, Stephanie Thour och Ibrahim Batayev.

– Jag är sjukt laddad. Det ska bli väldigt kul att boxas inför hemmapubliken och inför familj och vänner, säger 17-åriga Sofia Nilsson.

I helgen bokstavligen smäller det i Växjö. I alla fall i Strandbjörkshallen där det är boxningstävling, 300 boxare på samma plats innebär Sveriges största tävling. Dessutom skrivs det historia i kronobergsidrotten, eftersom det för första gången någonsin boxas i tre ringar samtidigt.

Det är boxning i samtliga åldersklasser, från diplomboxning för 10-åringar upp till seniorer. Hemmahoppen ställs till 17-åriga Sofia Nilsson, 17-årige Ibrahim Batayev och 16-åriga Stephanie Thour.

Tävlingen har dessutom SM-status vilket innebär att de tre bästa i varje klass är direktkvalificerade till Svenska Mästerskapen. En av dom platserna i sin klass, ska Sofia Nilsson ha enligt henne själv.

Och upplösningen på finalen på söndag har hon redan klar för sig.

-- Jag ligger och jabbar och hittar ett läge där hon blir öppen. Då går jag in och attackerar och så får jag in en höger. Sen faller hon ner i golvet och jag vinner, skrattar Sofia Nilsson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista