Intresset för bio ökar bland Kronobergarna. Bara på Filmstaden i Växjö har nästan 60 000 besökare varit hittills i år. Foto: Elisabeth Anderberg/SR
Växjö

Många väljer att gå på bio i Växjö

1:29 min

Under januari och februari i år har 58 051 personer gått på bio på Filmstaden i Växjö. Det är en ökning med nästan 9 000 besökare jämfört med samma period förra året.

Den film som har lockat mest besökare är filmen som bygger på Jonas Jonassons bok Hundraåringen som klev ut genom fönstret och försvann. Och det förvånar inte Fredrik Lennartsson som arbetar på Filmstaden.

– Det har varit fullsatt i flera månader på den filmen. Det är först nu det börjar lätta, säger han.

Hittills i år har 19 000 personer gått och tittat bara på den filmen.

Trenden med ökade biobesök finns över hela landet visar siffror från SF Bio AB. Och det handlar inte bara om stora filmtitlar och dåligt väder, utan intresset för film har ökat igen.

– Folk är ute efter en upplevelse. Hemma slötittar man lite på film. Men på bio så blir det något man gör, säger Fredrik Lennartsson.

Hur vill du helst titta på film? Kommentera gärna.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista