Angelica Bengtsson tog guld på inomhus-SM 2014. Foto: Björn Larsson Rosvall/TT
Friidrott

Inget inomhus-VM för Angelica

1:37 min

Det blir inget inomhus-VM i polska Sopot för stavhopparen Angelica Bengtsson från Väckelsång. Hon har 9 centimeter upp till kvalgränsen på 4,71, och i går gick anmälningstiden ut. Men förbundskaptenen Karin Torneklint tycker ändå att Angelica Bengtsson borde ha fått åka.

– Jag vill ju alltid ha med de som jag tycker har där att göra och Angelica är en av dem som har visat i vinter att hon hoppar högt bland de andra tjejerna, så absolut henne hade jag gärna velat ha med, men nu har vi tuffa regler och då är det bara att anpassa sig efter de och det är 4,71 som gäller.

Har ni från förbundet ändå försökt att få med henne?

– Ja, det är så att det är 12 platser där gränsen går och är det inte tillräckligt många som har klarat gränsen då plockar man in tjejer allt eftersom. Så vi har talat om för det europeiska friidrottsförbundet att vi har Angelica och att vi gärna vill ha med henne och sedan är det ju upp till dem att plocka in reserver om någon skulle försvinna. Men nu är det 12 tjejer som har kvalificerat sig och då har vi tyvärr ingen chans att påverka.

Så det verkar helt kört för Angelica då?

– Ja, nu verkar det svårt faktisk i och med att de har 12 som har kvalificerat sig, sedan går man ju ner på höjderna under om någon blir sjuk eller så och Angelica har ju 9 centimeter kvar till kvalgränsen, så då känns det svårt.

Sammanlagt är det sju svenskar som får åka till VM i Sopot den 7-9 mars. Det är bland andra längdhopparna Michel Tornéus och Erica Jarder, Abeba Aregawi på 1 500 meter och höjdhopparen Emma Green Tregaro.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista