Skräpigt värre. Foto: Per Brolléus/Sveriges Radio
Markaryd

Trafikverket: Kommunen ska stå för städningen på Markaryds tågstation

1:03 min

Det är kommunen som ska stå för städningen på stationen i Markaryd. Det säger idag Trafikverket, efter att ledningen i Markaryds kommun igår städade på stationen i protest mot att inte Trafikverket inte gör det.

Man sa också att man kommer skicka en faktura till Trafikverket för städningen. Men att de städar är helt i sin ordning. Det säger Jens Möller, ställföreträdande regionchef på Trafikverket.

– Detta är något som kommunen ska sköta så det är bra att de gör det. Skickar de en faktura till oss kommer vi naturligtvis att bestrida den, säger Jens Möller och fortsätter:

– Det som ligger på vårt ansvar är att halkbekämpa plattformen och sedan när våren har kommit så ska vi ha en vårstädning där vi framför allt tar bort gruset som vi lagt ut. Den städning som behövs varje vecka är det andra som sköter.

Jens Möllersäger att det finns ett avtal om att det är kommunen som ska hålla rent på stationen i Markaryd som de väntar på att kommunen ska skriva under och tills vidare gäller det avtalet.

Men Bengt Germundsson, kristdemokratiskt kommunalråd i Markaryd, gillar inte den här metoden.

– Det känns som man använder den statliga myndighetsrollen och säger att vi ska göra det de har kommit fram till att vi ska göra. Det här är en statlig översittarfason som jag inte tycker om. Jag tycker man ska resonera sig fram till vad som gäller i det här fallet.

Hela intervjun med Bengt Germundsson hör du i ljudklippet här intill.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista