Angelica Bengtsson vid ett tidigare tävlingstillfälle. Foto: Stian Lysberg Solum/TT
Friidrott

Angelica Bengtsson: "Jag har haft en mental spärr"

7:48 min

Stavhopparen Angelica Bengtsson från Väckelsång får inte tävla i inomhus-VM i Polen nästa helg. Hon har nio centimeter upp till kvalgränsen på 4, 71 och i går gick anmälningstiden ut. Själv säger hon att det känns som ett bakslag.

– Jag har under hela säsongen kämpat för att komma till VM och hade sett fram emot att tävla i en final och kämpa. Så jag var besviken när jag fick reda på det igår, säger Angelica Bengtsson.

Vad är det som har hänt?

– Jag har bytt teknik och förra året gick det inte så bra. Men det är sånt som händer och nu verkar det som att jag verkligen kommer tillbaka. Jag vet vad jag har att jobba på. Men det kommer bli bättre till sommaren tror jag.

Hur tränar man?

– Det senaste året har jag faktiskt inte lyckats hoppa på träning, jag har bara kört tävlingar när jag hoppat.

Så du tränar inte själva hoppningen?

– Jag hoppar på kort ansats och övar tekniken, lär mig att springa och kör styrke. Sedan kör jag tvälingar på lång ansats. Det fungerar bra.

Borde man inte på träningarna träna på att hoppa så som man gör på tävlingarna?

– Jo det bör man rimligen och det är väl egentligen det jag skulle ha gjort. Jag har haft en mental spärr men den börjar släppa nu.

Förbundskaptenen Karin Torneklint tycker ändå att Angelica Bengtsson borde ha fått åka.

– Jag vill ju alltid ha med de som jag tycker har där att göra och Angelica är en av dem som har visat i vinter att hon hoppar högt bland de andra tjejerna, så absolut henne hade jag gärna velat ha med, men nu har vi tuffa regler och då är det bara att anpassa sig efter de och det är 4,71 som gäller.

Hela intervjun med Karin Torneklint hittar du här.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista