En av världens alla smartphones där man kan använda Twitter-appen. Robin Haldert/TT
Växjö

Skvallerkonto på Twitter hänger ut Växjöungdomar

1:30 min

Ett twitterkonto som heter "Gossip Girl Växjö" är ett anonymt konto med skvaller från Växjös nattliv. Många ungdomar har, utan att de vet om det, hängts ut på kontot med känslig information.

– De skrev två tweets om mig. Den ena var en bild på mig och en kille som kysstes på en fest, en bild som togs utan att jag visste. Den andra var helt osann och handlade om att en kille sovit hemma hos mig, säger Elina Månsson från Växjö.

– Det är skitdåligt. Jag förstår inte vilket värde det där har, fortsätter hon.

"Gossip Girl Växjö" heter kontot på Twitter vars idé är att publicera skvaller från Växjös nattliv.

Motsvarande konton finns i flera städer runt om i Sverige - alla inspirerade av TV-serien Gossip Girl där en anonym bloggare avslöjar skvaller från Manhattans natt-liv.

Vem som ligger bakom Gossip Girl Växjö är en väl bevarad hemlighet, men personerna som det skrivs om hängs ut, inte sällan med både namn och bild.

Exakt det fick Elina Månsson uppleva när en bild togs på henne och en kille - helt utan deras vetskap.

– Det var väldigt obehagligt för det togs från ett fönster. Den som tog bilden var inte ens i samma rum som oss, säger Elina Månsson.

– Skulle det hända igen kommer jag polisanmäla, avslutar Elina Månsson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista