Växjö testar ett nytt grepp. Reporter: Jonatan Bergman/Sveriges Radio.
Innebandy

Växjö tar brottande råd av Lidberg

1:03 min

Med två omgångar kvar att spela säkrade Växjö igår spel i Svenska Superligan även nästa säsong i och med en 11-4-seger mot Jönköping. Dessutom har men en god chans att gå till slutspel. Och nu ska Växjö ta hjälp av den före detta brottaren Martin Lidberg för att nå nya höjder. 

– Det är ju väldigt många olika typer av idrotter som vänder sig till brottning för att få hjälp med sin fysträning. Brottare ska vara starka, uthålliga med bra balans och koordination. Och smidig, förklarar Martin Lidberg och utvecklar. 

– Alla de här delarna behöver man för att bygga upp en bra fysik och inte minst för att förebygga skador. Så det finns väldigt mycket som man kan hämta till innebandyn också, säger Lidberg. 

Förutom fysträning kommer Lidberg också arbeta med motivationsföreläsningar både för sponsorer och spelare i Växjö.

"Ser fram emot kommande sex poäng"

Men just motivation fanns det ingen brist på i Växjö när de under onsdagskvällen besegrade Jönköping med 11-3. Ett resultat som innebär att Växjö nu själva kan avgöra om man går till slutspel eller inte.

– Vi har ju visat över en längre tid att vi har bra prestationer, efter jul har vi kombinerat det med bra resultat. Vi har självförtroende så det blir över, tre femmor som producerar bra och ett fantastiskt lag som har en inställning att prestationen alltid går före allt, säger Växjös tränare Dennis Mårtensson.

– Så jag ser fram emot de kommande sex poängen med stor optimism, säger Dennis Mårtensson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista