Östers IF:s nya klubbchef Jens Magnusson har ett förflutet som spelare och ledare i Ljungby IF. Foto: Anna Tigerström/Sveriges Radio
Fotboll

Östers IF presenterade ny klubbchef och sportchef

"Ekonomin var inte så illa som befarat"
1:50 min

När Östers IF höll årsmöte på torsdagskvällen passade styrelsen på att presentera Jens Magnusson som ny klubbchef och Peter Wibrån som ny sportchef inför applåderande medlemmar.

Ett hundratal män och två kvinnor kom på Östers IF:s årsmöte som hölls på restaurangen i Myresjöhus arena.

Östers ordförande Sven Johannesson har haft några svettiga månader med herrlagets degradering till superettan, med spelare, tränare, sportchef och klubbchef som har lämnat och en nedläggning av damlaget.

Men medlemmarna på årsmötet verkade snabbt vilja lämna 2013 bakom sig och blicka framåt.

Klubbchef och sportchef presenterades

De viktigaste nyheterna som styrelsen presenterade var att Jens Magnusson, som tidigare skött klubbens ekonomi och varit medlem i sportgruppen, blir ny klubbchef, att styrelsen utökas med den före detta spelaren och tränaren Ludwig Ernstsson och att den assisterande a-lagstränaren Peter Wibrån blir ny sportchef, vilket gladde medlemmen Johan Sigvardsson.

– Han har ju ett gediget kontaktnät efter alla sina år i proffslivet så jag hoppas att han kan skapa en grupp av initierade människor.

Publiksnitt på 3 300

Ekonomin har varit ett orosmoln för medlemmarna men ett minusresultat på 65 000 kronor för 2013 får väl ses som bättre än väntat, men ordföranden Sven Johannesson, som tillsammans med den övriga styrelsen sitter kvar, tryckte flera gånger på vikten av att öka intäkterna.

I och med degraderingen för herrlaget från allsvenskan till superettan minskar föreningens budget från 40 till 24 miljoner kronor och styrelsen har budgeterat med ett publik snitt på 3 300 personer.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".